Uppdatering


Hej där.

Vet att jag är urkass på att hålla uppdateringarna någorlunda jämna..
Inte lätt när jag är så trött och slö som jag är!

Har nu gått in i vecka 21 och just idag har rörelserna varit rätt många. Inga buffanden direkt, men rörelser, och det är mysigt..

Har nu en vecka kvar på mitt nuvarande jobb - jag sitter hos en av företagets kunder men kommer att sluta där pga en upphandling nu på fredag. Ser inte fram emot att lämna dem då jag verkligen trivs och trivts i ett år, men vissa saker kan man inte göra något åt.

Jag får se vad det blir av mig under hösten/vintern. Kan ju bara hoppas att jag får någonstans att vara så jag inte behöver sitta och glo bort dagarna. Vi får se, jag återkommer om det.

Just nu känns det bara som att jag vill att denna vecka ska ta slut och att vi ska kliva in i oktober nu, för då är det snart november och sen december...

Jag börjar för övrigt bli riktigt fet runt magen (haha) och jo, jag överdriver väl lite men nog är magen rund och go nu.


Återkommer med en liten bild senare, men nu måste jag lägga mig och vila fötterna och benen lite..

Ha det fint alla :)

Lilla fina..

En liten ...

Hallå där..

Några veckor sedan sist har det tyvärr blivit. Vi har haft stora problem med vårt internet hemma och det känns som att det aldrig blir bra.

Har också haft fullt upp med känslor och oro så det kanske var lika bra att jag inte skrev någonting (?)


Kan berätta att jag nu äter 800 fa per dag. En hel massa protein med andra ord (för att vara jag).
Höjde ju fa en hel del, upp till 500 - men det räckte ingenvart, höjde till 600 - samma veva där och nu slutligen på 800. Frågan nu är om det räcker och i så fall hur länge..

Grodan i magen tar en hel del har det visat sig, för så fort jag höjt intaget med 50 eller 100 fa så ligger jag lågt igen, ändå.

En sak kan jag säga, och det är att det INTE är lätt att veta hur mycket man ska höja för att ligga runt 200 fa.
Har inte legat runt 200 fa på väldigt länge. Snarare 90, 100, 110 och 130 för det mesta. Rätt lågt som ni förstår..

Rubriken jag har idag .. har att göra med det ultraljud vi var på i onsdags. Hade världens värsta jävla skitdag (ursäkta språket) men det vände och den blev den mest fantastiska dag i mitt liv.

Jag och Tim var nog båda nervösa - jag mådde väldigt illa när vi kom till Karolinska. Vi var dessutom en halvtimme tidiga och trodde vi skulle få vänta jättelänge men rätt var det var så kom en barnmorska och hämtade oss.

I min mage ligger en liten .. tjej!

Jag måste erkänna att jag kände det på mig från början, redan i vecka 13 faktiskt!
Glädjen var obeskrivlig när barnmorskan sa att allt ser bra ut.
Lättnaden enorm!

Den lilla fina beräknas komma till oss i februari, runt den 13e så vi får se om det blir en alla hjärtansflicka eller senare.. Kanske tidigare, vem vet?

Jag är SÅ nyfiken på att se henne (och jag vet att det fortfarande KAN va en pojke därinne men det är inte troligt) - oj vad jag får äta upp just dessa ord om det kommer ut en pojke i februari.. Haha..

Å andra sidan ska vi på tillväxtultraljud runt vecka 30, och jag går nu på söndag in i vecka 20 så det är bara 10 veckor kvar tills vi får se henne igen!

Bild på knytet kommer senare ikväll eller i helgen :)

Oh happy days!

Kram på er!


Vecka 18 och låga provsvar


Hej på er.

Jag har haft en del problem med internet hemma så jag har inte kunnat uppdatera som jag velat göra.
Nu har det gått 17 veckor och jag är inne i graviditetsvecka 18 - snart "bara" halva vägen kvar att vandra..

Mina provsvar har varit rätt låga senaste tiden, men de två sista har verkligen legat som lägst. 90 var resultatet på de två proven och redan innan jag hamnade så lågt ökade jag på mitt fa intag till 470 fa respektive 500 fa (har inte fått svar på provet jag tog efter höjningen till 500) - provet jag tog efter höjningen upp till 470 hamnade på 90 och eftersom att bebisen verkar ta mer och mer näring av mig så är risken att provet efter höjningen till 500 också ligger under eller nära 100.

Fick panik igår när jag fick 90 som svar på provet och ringde Erika (min dietist) och vi kom fram till att jag nog kan våga höja till 600 fa på en gång - för det är bättre att ligga högre än lägre i värdena - jag har ju ingen marginal nedåt men uppåt finns det en hel del marginal.

Hon berättade också att det är inte förrän man får resultat på 70 umol/L som det börjar bli en risk för brist hos fostret. Jag har inte direkt långt kvar till 70 så ni kanske förstår att jag är orolig. Igår åt jag 605 fa - så på två veckor har jag höjt från 350 fa till 600 fa - det förklarar ju en hel del; nu börjar ökningen..

Det låter konstigt och jag vill inte att det ska sticka i ögonen på någon, men jag måste säga det att jag har lite problem med att vänja mig vid att äta mer fa per dag nu än vad jag haft förut. Tidigare, innan jag började med graviditetsdieten, hade jag inga problem med att äta för mycket - men nu efter all den här tiden och allt kämpande så känns det underligt att kunna börja äta mer än jag gjort på 6 månader.

Det blir svårare för mig nu att hitta på mat med mer protein i än att hitta på mat med mindre protein i - jag menar, visst vet jag att jag kan lasta på broccoli, blomkål och lite vanligt ris på tallriken - men det känns konstigt och väldigt ovant. Jag vänjer mig säkert snart igen, det var bara något jag behövde berätta.. Det hela visar starkt att man kan anpassa sig till nästan vad som helst - det är det häftiga..

Jag är pirrig i magen - vi ska på ultraljud nästa vecka på onsdag och jag är jätternervig inför det. Jag har fått se bebisen två gånger - en gång i veck 13 och en gång för två veckor sedan men är ändå väldigt nervös inför detta.
Man vet ju aldrig vad de ser eller vad de hittar och jag vet att jag inte är ensam om att känns såhär.

Att barnet skulle få PKU (vet man ju bara först strax efter födseln) det skulle inte röra mig i ryggen. Det finns så mycket annat som jag är livrädd för - och om någon ska ha ett barn med PKU så är det jag. Dessutom känner jag att jag har stora hopp om bra mediciner för oss i framtiden så nej, PKU hade inte varit ett problem för mig, eller för Tim.

Här kommer en liten tjockisbild - magen har ännu inte fått den där tokrunda formen men det kanske kommer../ Micha


Känner mig SÅ tjock


Det är ganska underligt.

Jag känner mig fruktansvärt tjock runt magen, och nog har den vuxit - men hittills har jag bara gått upp 2 kg, om ens det - det diffar neråt med ½ kilo då och då. Konstigt att magen kan bli så stor utan mer viktpålägg..

Enligt mina beräkningar är jag i vecka 17 och går in i 18 på söndag. Tiden går fort..


Igår tyckte jag väl att jag kände nåt fladder/lite bubblor i nedre delen av magen. Det kändes definitivt inte som gaser eller tarmrörelser, men ännu är jag osäker. Tyckte jag kände något imorse också, men det kan ju vara inbillning.

Tänk va skönt det skulle vara om man kunde få klarhet i att det är bebisen som rör sig på en gång, istället för att tro det ena eller det andra.. Då missar man ju första rörelserna.. Trist..


I helgen fyller en viss dam år och på lördag ska vi ha spektakel hemma. Känner mig redan trött inför det men hey, det löser sig nog. Det blir trevligt att träffa lite vänner.


Det enda jag kan tänka mig att önska mig är ett par supermysiga tofflor från fannymichel.jetshop.se (gärna roooosa eller svarta, högre tofflor), helkroppsmassage och presentkort (det lär ju behövas, blir ju inte mindre..)

Har oftast inga idéer till födelsedagar.. Kommer behöva en hel del grejer till jul däremot (eftersom att BF är i februari..)


Ha det fint!

RSS 2.0