Nytt liv pt 1

Hej!!

Long time no .. writing ..

Har inte haft mycket tid till att sitta här och skriva tyvärr, så jag ber om ursäkt för utlovade inlägg som aldrig publicerades..

Vi har äntligen flyttat och fått det hem vi drömt om så länge! Ett eget hem - ett eget liv med en massa möjligheter!
Det känns jättebra här i området och vi trivs helt utomordentligt faktiskt.
Trädgården är grön och fin och vinbär fanns i överflöd när vi flyttade in så jag och min mor plockade en massa och har fryst in en del, gjort en paj och igår gjorde jag saft på svartvinbär.. Känns sådär skönt lantligt liksom!

Jag kanske (kanske) lär mig det här längre fram och blir en fena på trädgård och bär! Har till och med fixat en kompost tack vare föräldrarna som kom med kompostgaller - det ska bli bra i slutändan tror jag..

PKU:n och sommaren då..? Ja.. Det rullar på. Har fått en nojja på en liten röra jag brukar göra till loprofinpastan. Gillar man vitlök så är den grym! Har ju inte ätit någon loprofinpasta alls nästan för jag ledsnade på den (tyckte den började smaka tillgjord fejkpasta) men nu när jag fick ett sug efter vitlöksröran så har det blivit några portioner..

Fräs vitlök (minst två klyftor) i olja (inte så de blir bruna bara..)
Tag kronhjärtan (kronärtskocka) i burk och plocka ut 2-3 stycken (tänk på att de innehåller lite olika proteinmängd beroende på märke - konstigt nog) Riktlinjen proteinmässigt är mellan 2 g protein/100g - 2.3g protein/100g. Jag räknar alltid på det högre värdet.
Dela på kronärtskockan i mindre bitar.
Tag soltorkade tomater och dela även dem i mindre bitar. Släng i kronärtskocka och soltorkade tomater i stekpannan med vitlöken. Häll på lite mer olja. Fräs allting och rör då och då. Salta - häll på en halv - en hel dl vatten. Rör om. Smaka av - eventuellt salta lite till. Värm pasta och häll röran över den. Rör runt ordentligt. SMAKLIG!

Jag har inte gjort många knop sedan vi flyttade hit. Vi har i och för sig fått i ordning det mesta här hemma men vi har en hel del kartonger som fortfarande står orörda. Jag fixar nog det mesta av det nästa vecka när jag har en vecka för mig själv. Vill liksom ha lite att göra då - så jag sparar det mesta tills dess.

Hoppas ni har det fint och njuter av sommaren (när ni kan).
Kram på er! / Micha






Väldigt sen uppdatering


Hej på er.

Ledsen för att inläggen sinat senaste tiden. Jag har haft mycket att göra och ingen energi, därav få (inga) nya inlägg.

Nu är det endast 4 dagar kvar tills den extremt efterlängtade FREDAGEN är här! Då får vi äntligen nycklarna till vårat hus som vi gått och längtat till hela våren. Det ska bli så fantastiskt skönt att få kliva in i det nya hemmet.
Kan knappt beskriva känslan jag får när jag tänker på det.

Vad gäller dietandet har jag lyckats rätt bra måste jag säga. Har haft fina provsvar rakt igenom och det har ju inte varit utan ansträngning - jag har noga fortsatt att räkna på allt jag ätit och skrivit ner alltihop i min bok.
Jag är faktiskt lite less på att inte (ens) kunna äta potatis - alltså jag KAN ju äta potatis men jag kan i så fall bara äta en och det blir i alla fall inte jag mätt på. Jag kör på ändå, även om det är motigt ibland. Jag måste ju liksom.

Tänk att få koka en massa potatisar och göra potatismos eller göra potatis och purjolöksoppa med massa potatis i, eller goda grytan som jag inte ätit på ett halvår.. ELLER stekt potatis med en fräsch sallad till ELLER bakad potatis med vitlökssmör och en grönsaksröra.. Shit va gott.. Jag längtar verkligen tills jag får börja äta mer fa sen. Det kommer att kännas underbart och som en riktig lyx att få äta potatis...


Kul med alla kommentarer jag har fått på inlägget som handlade om huruvida jag ska eller inte ska fortsätta att blogga. Ni har tydligt visat att det finns ett intresse därute för det jag skriver om, så ja, då kör vi vidare helt enkelt! Jag tackar er massor för att ni bryr er om att skicka en liten kommentar. Alltid kul för mig att se vilka ni är och vad ni har för åsikter.

Idag blir det pannkaka till lunch - jag brukar föredra att äta skivad banan i pannkakan för att få det ytterligare lite matigare och då pannkakan innehåller så lite fa så måste jag ju lägga på lite fa, och bananen gör sitt jobb där.
Mycket passande - ska bli skönt att slippa "Yoghurten" idag.

Nu ska jag ta tag i lite saker men jag fnular på ett inlägg om att resa bort på semestern när man har pku (eller barn med pku) och vad man ska tänka på.. Jag har själv egna upplevelser från detta och på något sätt borde jag väl kunna skriva ihop något.. Fick nämligen en fråga om just detta ämne så jag återkommer om det!

Ha det fint! / Micha

RSS 2.0