Smått och gott

Då har det gått ytterligare några dagar sedan jag skrev här sist..
Det har inte hänt så mycket så därav få inlägg.


Övrigt tjabbel om bloggande

Letar efter fler bloggar med inriktning PKU men hittar bara gamla som senast uppdaterades 2008 och 2009.
Sedan såg jag att sajten pekou.se inte uppdaterats på bra länge, synd tycker jag..

Känns som att PKU´n glöms bort, eller snarare vi som har den. I USA och England är PKUare bättre på att dela med sig av sina erfarenheter - något jag tycker är väldigt viktigt för kommande generationer (däribland barn med PKU). Ju mer info det finns, desto mer "tröst" för föräldrar med PKUbarn.

Dessutom känner jag själv att det är väldigt givande att läsa om någon som har PKU, för det är mycket man känner igen sig i. Känner ni inte så? Vill ni inte börja blogga? Varför inte egentligen, det räcker ju med något inlägg i veckan för att hålla bloggen vid liv - och det är härligt att dela med sig!! (Ja, jag pushar för att fler av oss PKUare ska börja blogga)..

Sen detta med kommentarer. Jag vet själv om att jag är dålig på att kommentera bloggar jag läser men det är verkligen givande att få läsa vad ni tycker och tänker om både bloggen och annat. Jag själv ska bättra mig avsevärt, gör gärna det du också ;-) Det blir roligare då!!

Nutricia bjuder in till matlagning!

Igår fick jag en inbjudan av Nutricia i brevlådan.
Matlagning med kock! Verkar hur kul som helst att få lite fler idéer i köket för just nu är det VÄLDIGT tomt med idéer från min sida. Jag äter ju typ bara Nutilis "yoghurt" med bär till lunch varje dag så jag kan behöva lite variation.

Nu minns jag inte datumet exakt men det är nog 13 juni om jag inte minns helt galet. Är det någon av er som läser som funderar på att gå? Vore jättekul att träffas där i sådana fall!! Glöm inte att anmäla er i tid!!


Funderingar kring ersättningen..

Jag själv tar Phlexy 10 tabletter som ersättning och har nu börjat fundera över hur bra det kommer att gå om man blir gravid. Så nu går tankarna runt lite och jag har tittat på andra alternativ som Milupa PKU3 tempora som är en pulverersättning för de som planerar graviditet och som är gravida. Speciellt utformat till just dessa personer, samt även Phlexy 10 bar (som jag inte hittar någon mer info om) och Lophlex Advance. Är det någon av er läsare som tar något av ovanstående som proteinersättning? Synpunkter?

Ibland känner jag att det blir jobbigt att svälja så många tabletter som jag gör dagligen, och jag vill nog inte ens veta hur jobbigt det kan bli om jag blir gravid. Tänkte försöka vara lite smart och planera detta lite bättre, för min egen skull. Har någon av er en idé om vad som känns "bäst" att ta som ersättning innan och under graviditet?

Folsyra

Har fått för mig att man ska inta minst 400 mikrogram folsyra per dag för att ligga på lagom nivå (både innan och under graviditet) men 500 är också bra, och jag som tidigare tagit Mitt Val Kvinna tabletter 2 gånger om dagen har nu bytt och tar endast en tablett om dagen (600 mikrogram folsyra per tablett). Känns lite smartare och mer fördelaktigt med kostnaden för tabletterna. Tabletterna jag tar nu är ACO kvinna.

Kvalitetshelg

Jag har bestämt mig för att göra helgerna till mina. Det vill säga; jag ska göra precis vad jag vill, hur jag vill och när jag vill. Jag vill ha kvalitetshelger, där jag känner att jag får ut så mycket jag bara kan av dagarna. Inte nödvändigtvis behöver detta betyda en massa jobb, kvalite kan ju också vara bara avkoppling, men då riktig sådan och inga halvmesyrer..

Denna helg ska jag umgås massor med Tim. Vi har ytterligare denna helg för oss själva i huset och vi ska sova ut, gå promenader och på lördag ska vi umgås med Linda och Johan igen. Det är ju Valborg (i mitt tycke totalt överskattat som anledning till "firande"...) så vi ska väl hitta på nåt. Det kanske blir kubb. Kubb hade det nog blivit utan Valborg också. Vi umgås väldigt ofta, och det ska inte behöva vara "helger" som enda anledningen till att träffa sina fina vänner...

På söndag ska jag till mina föräldrar för en längre period av rekreation. Typ lite semester mitt i jobbveckorna. Det är skönt att byta miljö och eftersom att jag trivs så bra hos mina föräldrar så har jag valt att spendera en del tid där. Typ hela maj månad faktiskt.

Jag och Tim har pratat om det och han är välkommen att "bo" hos dem också, men det blir längre färdväg till hans jobb så vi får se. Annars kommer vi att ses under helgerna.

Anledningarna till att jag vill bo hos mina föräldrar är många, men främst en; och det är att jag fått för mig att det känns som att tiden går snabbare om man delar upp den. Så nu delar jag upp den: maj månad hos mina föräldrar och en del av juni hos Tims föräldrar, sen är det bara 15 dagar kvar i juli innan flytten och då skulle jag till och med kunna tälta, bara för att det är så kort tid kvar då! Jaja.. jag vet, man ska inte överdriva..

Nu ska jag ringa labbet och tjata om provsvar från i lördags!

Ha en underbar helg!

/ Micha







Påskledig

Sedan torsdag har jag fått vara ledig och det har varit riktigt välbehövligt!
Har spenderat dagarna med Tim, då vi var ensamma hemma (hans föräldrar var borta över påsken) och vi har firat Tims födelsedag och umgåtts med vänner. En del tid i solen har det blivit också och det är helt fantastiskt vilket väder vi haft och har!


SOMMAREN ÄR VERKLIGEN PÅ VÄG NU!


Dessa dagar har jag funderat mycket för mig själv och kommit fram till vissa saker jag själv vill och måste förändra. Ville bara ha det sagt.

Matintaget har varit som tidigare och det senaste provet låg på 290 men jag räknar med en ökning på det värdet eftersom att jag var sjuk i måndags förra veckan. Eller ja, jag var sjuk flera dagar därefter också så jag räknar med i alla fall två prov som rent logiskt borde ligga högre. Man kan ju alltid hoppas att de inte gör det, att jag lyckats äta så lite att det kombinerats bra ihop med kroppen men det kan man ju förstås aldrig veta.
Det var i alla fall första testet, denna sjuka jag hade - man måste ju ställas inför sådana saker inför graviditetsplaneringen som råder. Under en graviditet är det ju en del upp och ner i måendet och man blir säkert både förkyld och sjuk under en graviditet och då måste man känna till hur man ska äta för att det ska passa ihop och för att värdena inte ska skjuta upp så mycket..
Vi får väl se vad värdena ligger på när jag får hem provsvaren.


Jag och Tim i Riddersvik, Hässelby
Jag i solen


Nu väntar jag bara på att tiden ska gå ytterligare lite snabbare. Längtar så otroligt mycket till inflytten och sommarledigheten. Självklart längtar jag också till slutet på maj, då jag får veta om vi får börja försöka att bilda familj.. Längtar!

Hoppas ni alla haft en bra och trevlig påsk och att ni har kunnat njuta av solen!


/ Micha

Hjälp sökes!

HJÄLP!


Jag skulle vilja ha hjälp med en sak;

kan någon därute något om banners (tror det heter så)?
Jag skulle nämligen vilja ha en bild med olika bilder högst upp på bloggsidan men vet inte hur man gör detta..

Någon som kan eller vill hjälpa till?


Sjuk!

Hej på er..

Blev sjuk i måndags kväll och är fortfarande inte hundra.
Valde att ta prov tisdag morgon och imorse för att se hur värdena förändrar sig.

Provet från i onsdags den 13 april låg så lågt som 210.
Det är faktiskt till och med för lite.
Det trodde jag inte!

Nu måste jag öka fa intaget lite eftersom att kroppen verkar ha ställt in sig väldigt lågt.
Dessa dagar då jag är sjuk blir det dock lägre intag, med tanke på att jag hade feber igår.

Nu undrar jag vad provsvaret blir från i lördags - men det är nog inte klart än och det lär väl dröja till nästa vecka innan jag får veta det (med tanke på påsken)..

Ja, det var det. Det rullar på och jag hoppas att jag blir helt frisk snart för det här är inte kul alls..

GLAD PÅSK till er alla!

/ Micha

Solens strålar värmer och ger mig en positiv energi!

Ja, solen är underbar.

Då har ännu en helg passerat [tiden går otroligt fort, men jag önskar den gick ytterligare lite snabbare just nu].
I helgen har jag inte gjort många knop alls, däremot umgicks jag och Tim med underbara Linda och Johan och det är alltid lika skönt att kunna vara sog själv i alla lägen när man är med dem. [kärlek]

Well, lite nytta har jag gjort också; i fredags efter jobbet var det boxningspass och det var riktigt kul. Jag bakade bröd i lördags, cyklade en sväng och hann njuta av solen igår eftermiddag.

Jag gjorde en kalender för mig och Tim att titta på och för att vi ska kunna bocka av varje dag som går fram till flytten. Man blir mer pepp då tycker jag. Åh vad vi längtar till vår inflyttningsdag och att få sätta fötterna i vårat nya hem!

Denna vecka blir kort jobbmässigt och det ser jag fram emot! Jag ska vara ledig torsdag-måndag och det är full rulle alla dagarna. Min pappa fyller år på onsdag och min Tim fyller på torsdag. Får se vad veckan bjuder på för övrigt - det blir nog bra hur som helst.

Jag känner att mesta går i rätt riktning nu och jag hoppas att det fortsätter så. Efter läkarbesöket förra veckan fick jag mer gnista liksom, mer.. ork och mer vilja (om nu det är möjligt) - jag ser fram emot hela våren och sommaren även om jag äter en galet tight diet och får planera mer än jag är van vid. Siffrorna varje dag (fenylalaninet) jävlades med mig i början av min "kamp" men nu är vi lite mer kompisar med varann. Känner att jag får ihop dagarna rätt bra.

Har nu börjat hålla mig under 350 mg fa per dag vilket är ca 7 g protein (om jag inte har fel, rätta mig gärna Erika..) om dagen. Det är lite meckigt att planera de godaste maträtterna så de skippar jag. Saknar att äta grillad mat utan att "behöva" väga allt till punkt och pricka (dvs slarva en dag var tidigare okej om man anpassade resten av dagen efter det, och dagen innan och dagen efter) men det funkar inte längre och jag skulle liksom aldrig göra det.

Jag har fått helt andra tankar och helt andra värderingar nu när jag kämpar med värdena varje dag. Det är inte värt att äta lite extra potatis eller något med mer protein i, för man kan ju liksom inte lita på att värdena håller sig där de ska vara då. Jag vågar inte riskera något, och jag tror att det är en sund tanke för någon i min sits.

Nu vill jag bara att april månad ska passera så jag kan få börja med maj månad och liksom vara ännu mer på väg.

Hur hade ni det i helgen? Åt ni något gott? Njöt av solen?

Återkommer med provresultatet från i onsdags.

/ Micha

Eftersnack

Eftersnack relaterat till läkarbesöket jag var på idag..

Jag är jävligt nöjd med min läkare och min dietist! Behövde bara få ur mig det.
Fick svar på en massa jag inte visste, fick värdens härligaste glädjeord angående mina värden och min vikt. Grymt kul att känna att man har support, inte bara hemifrån.

Förresten har jag nu gått ner 9,2 kilo. Är lite glad för det också såklart, men mest glad för värdena.

Nu ser planen ut som sådan, att jag ska hålla värdena (förhoppningsvis) på rätt nivå resten av april och maj ut. Därefter kastar jag (förhoppningsvis) p-pillrena i papperskorgen (inte ordagrant) i slutet av maj för att sen ha ytterligare en eller en halv månad på mig att besvisa att jag har koll.. SEN! :)

Jag ska prova en sak gällande träningen, men det är ingenting jag skriver ut i bloggen hur som helst, av anledningen att jag inte vill ge någon idéer som inte är beprövade än. Återkommer om det när jag provat. Det är något som ska ge mig mer energi till träning, och jag ska prova att ta det i samband med kickboxningen. Resultat kommer senare. (Provar i samråd med min läkare så jag har inget fuffens för mig..)

Nu önskar jag bara en sak, och det är att tiden ska gå ytterligare lite snabbare. Jag såg världens sötaste baby på sjukhuset idag, pyttig, söt och alldeles underbar, i famnen på sin mor. Man längtar ju inte lite..

Grymt nöjd med läkarbesöket idag, nästa blir om inte alltför länge. Spännande :)


3 0 0

3 0 0  .

Igår ringde jag till labbet för jag satt som på nålar (som vanligt) och så fick jag beskedet att provet i lördags (9/4) låg på 300! TREHUNDRA! Det är ju 50 mindre än vad jag "ska" ligga på.

Har inte mycket annat att säga idag. Jag är glad! Med glädjen kommer tyvärr också oron. Klarar jag att inte överstiga 350 i två månader? Klarar jag att gå ner till 250 när det är dags?

Räcker det att jag tittar på hur många fa om dagen i snitt jag har ätit innan provet som var på 300 för att hålla mig där? Vet att man kan komma att gå upp och ner i värden, men nu känns det som att jag har hittat rätt. Hoppas det håller i sig.

Idag ska jag till min läkare och dietist. Ska bli skönt att få ställa alla mina frågor jag har och kanske se klarare på saker och ting.


Igår tränade jag kickboxning och det gick sådär måste jag säga. Konditionen var bra men kroppen orkade inte riktigt. Inte så konstigt med tanke på hur jag äter numera. Kroppen känns ju tom jämt egentligen så man kan väl förstå att den inte riktigt orkar med högintensiv träning.
- Ska prata med min läkare om tips för att orka med mer träning - det var och ÄR ju så satans kul att slåss (slåss kontrollerat förstås..)

Kram på er

Oh happy day!

Nu är jag glad. Nu känner jag att jag gör faktiskt kan lyckas med det här. Nu känner jag att jag är på rätt väg, har drivet, har en vilja av stål - nu när jag faktiskt får lön för mödan.

Mina damer och herrar, gissa om jag jublade och fick en ganska stor tår i ögat när jag ringde PKU labbet igår! Jag presenterar ett värde på:

TreHundraÅttio [380] - - - > man KAN ju undra om de driver med en, men så är inte fallet. Jag frågade nämligen; "skojar du med mig?" när tjejen på andra sidan tråden presenterade värdet.

På riktigt nu, jag är så glad för detta lilla (för andra obetydliga) värde så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Igår satt jag bara och log för mig själv, lycklig över min prestation.

Å denna gång kan jag inte göra som jag tidigare gjort; ge andra beröm och sen mig. Nej för vet ni, det är bara jag som kan påverka värdena - ingen annan - just därför känns det extra skönt att kunna ge bara mig själv beröm. En massa beröm för en gång skull.

Nu önskar jag inget hellre än att provet jag tog i onsdags ligger lika bra till. Jag vill inte ha värden som ligger upp och ner - gärna så jämna värden som möjligt tack!

Ett utdrag från min matdagbok

Här kommer torsdagens (den 7/4) intag:


mvk = mitt val kvinna tablett

Frukost

26 tabl+mvk+vatten
2 dl juice - 28 fa
2 basbröd - 16 fa
Smör 30g - 10 fa
Marmelad 30g - 2 fa

10 tabl+vatten (9:00)
Te 2 dl

Lunch

26 tabl+vatten (11:00)
Wok m glasnudlar - 74,53 fa
Vatten
Te 2 dl

Mellanmål 15:00

10 tabl+vatten
Banan 100g - 38 fa
4 Crostinis - 8 fa

Hemma

Satsumas 1 st - 11 fa

Middag

36 tabl+mvk+vatten
Broccolisoppa - 120 fa
2 st basbröd - 16 fa
Smör 30g - 10 fa

= 333,53 fa hela dagen


Jag äter ungefär var tredje timme - ställer klockan så att jag blir påmind om det..

Det GÅR att komma ner väldigt lågt och ändå orka leva. Trodde inte det från början..

/ Micha





Lite av varje..

SOM SVAR PÅ FRÅGAN JAG FICK..

Ja.. Jag fick frågan om tips på varierad mat för barn med PKU (eller ja, säkerligen var det menat för alla med PKU) men jag känner att jag själv inte är bra på just barnbiten.. Vad man ska tänka på.. Så jag tänkte faktiskt bolla vidare frågan till min mor, som ändå var i samma sits som många mödrar till barn med PKU. Det var hon som fick tänka, planera, väga och räkna allt när jag var liten. Jag själv, ja, jag åt maten, eller så gjorde jag det inte...
 
Jag ska höra med henne om hon vill gästspela lite i bloggen - hon kanske har tips på fler rätter än vad jag har.
Kanske kan det bidra till lite varierad kost hemma hos er också? Jag råkar veta att hon besitter kunskaper om det koreanska och tjeckiska köket - och tro mig; trots att största delen av dessa två länder äter så mycket ris och kött så finns det faktiskt ett och annat som man som PKUare kan äta. Kanske kan hon dela med sig av det? Vi får se, jag återkommer om det.

MITT MATINTAG/PLANERING

Sättet jag själv äter på nu under perioden när jag ska ligga riktigt lågt i värdena, är ganska tråkigt. Jag brukar alltid ta söndagen till att göra matlådor för hela veckans lunch och räkna ut vad alla ingredienser blir delat på portionerna jag äter. Ibland väger jag all mat och väger även upp portionerna, ibland tar jag bara ingredienser förutom vatten och räknar ihop för att sedan dela på portionerna (kanske 4 eller 5 portioner) och då får jag en ungefärlig mängd fa (man kan liksom aldrig vara 100% säker eftersom att just det är väldigt svårt..)

Med andra ord har jag nu vant mig att äta samma slags mat till lunch 5 dagar i veckan - av anledningen att det blir absolut enklast så. För att variera kosten lite och för att ligga bra till i fa mängd varje dag, äter jag potatis eller lite med fa rikt till middag. Där kan man ju oftast variera mer, och oftast äter jag middag efter träning, så det känns som att jag behöver ha det där lilla extra då, för återhämtningens skull.

Till lunchen har jag faktiskt de senaste veckorna till 90% ätit glasnudlar. Jag har ledsnat totalt på Loprofinpastan. Den smakar inget. Den smakar konstigt. Man måste göra något som verkligen SMAKAR  om man ska äta den där pastan. Så jag äter den inte längre, egentligen.
Till glasnudlarna blir det wokade grönsaker med olika smaksättningar. Att hacka grönsaker och väga är inga problem - inte heller att räkna ut fa mängden i allting. Sedan delar jag bara alla grönsaker (inklusive soja och andra smaksättningar som innehåller fa) på så många portioner jag gör.

För övrigt tycker jag att matplaneringen går bra. Igår åt jag en jättegod broccolisoppa som min snälla mor gjort åt mig (man blir ganska omhändertagen när man är hos föräldrarna) och mamma kan sina saker så hon hade vägt lök, broccoli och måttat vatten, lite grädde och fond och det blev perfekt.

Det gäller ju att man har huvudet på skaft (och anteckningsboken i handen) så fort man ska äta något. Jag tycker att jag har kommit in i "äta-tre-gånger-om-dagen" - tänket rätt bra. Jag ställer min klocka så att jag tar mina piller i tid varje dag och i samband med det äter jag något litet.

ETT TIPS! Något bra att knapra på när man är småsugen eller om man bara "ska" äta något (som jag måste hålla mig till) är Semper Crostinis - små brödaktiga, knapriga ... ja.. såna ni vet? De är hur bra som helst. Man får i sig något, och en liten crostini innehåller 2 fa (knappt, för den väger knappt 2 gram).. Dessa kan också passa som snacks med lite creme bonjour på en fredagkväll om man känner för det!

POMMES FRITES

Vem har INTE tröttnat på pommes frites? Jag vägrar äta ute, om mitt enda val är de där jävla pommes fritesen! Som tur är finns det bra restauranger som faktiskt kan anpassa sig - tack till er - men så finns det också de som är nonchalanta, otrevliga och som blir irriterade när man är "jobbig" och ber om något som inte står på menyn. Fan ta er. Just nu äter jag absolut inte ute alls - vem har lust att släpa med sig en våg och vara ÄNNU jobbigare liksom?

VÄRDEN

Ja, man funderar, och funderar lite till. Undrar vad provsvaret ligger på nu. Jag blir så ledsen om det går uppåt av någon anledning, för då förstår jag det verkligen inte. Jag vet, man ska inte ta ut något i förskott men jag är sån. Har alltid varit sån. Dumma Micha.

NYHET!

Vet inte om ni kanske redan har hört om det, men BIOMARIN, som ju håller på att undersöka huruvida Peg Pal (medicinen) fungerar för CPKU (Klassisk PKU) - håller även på att ta fram en mätare för att vi med PKU ska kunna mäta våra fa värden hemma. Är det inte fantastiskt? (och på tiden..?) Jag tycker det låter hur bra som helst! Tänk att kunna se vad varje intag ger i fa/umol/L och faktiskt slippa att vänta en vecka på besked från labbet? Åh, jag längtar!! (Detta liknar apparaten för diabetessjuka som mäter glukos..)


ANNAT/ÖVRIGT

SNART är sommaren här! Låter jag kanske lite för optmistisk? Inte då, jag är säker på att det går fort och snart är vi inne i maj. Maj månad liksom! UNDERBART! Några veckor till, sen Valborg, men SEN! Sen är det MAJ!
Längtar efter maj månad av fler anledningar, bland annat:

- Då är det "bara" 2 ½ månad kvar till vår efterlängtade flytt!
- Jag kan börja cykla till jobbet (har problem med luften, den är ännu lite för kylig)
- Det är hyfsat vackra dagar och mer ljust ute
- Man kan grilla typ jämt (gott och bra att variera med grillade grönsaker och frukter för oss med PKU)
- Man slipper tjocka kläder (usch, vill kasta av mig jackan redan nu helst..)
- Efter maj kommer juni och då är det bara 1 ½ månad kvar..

Nu har jag fått skriva av mig lite. Hoppas ni mår bra.
Återkommer om provvärdet när jag fått svar. Tror jag ringer labbet istället, sitter som på nålar..

/ Micha

På riktigt fantastiskt humör!

God förmiddag världen!

Idag är jag på ett strålande humör! KAN bero på att jag sovit i en av de skönaste sängarna i världen (tror jag): mina föräldras extrasäng i deras gästrum. Herre min je.. Ja, ni fattar..

Denna vecka är jag särbo - flyttade in hos mina föräldrar igår eftermiddag, efter att jag avverkat en 2 timmar lång promenad med underbara Tess och Tascha (hennes hund för den som undrar..)

Vi gick runt hela Järvafältet och bara pratade, pratade och pratade. Det är alltid lika skönt att vara ute och gå enligt mitt tycke. Det har till och med gått så långt att jag gärna är ute i regnslask också - bara jag får min dos frisk luft och natur varje dag.

Att bo hos mina föräldrar mitt i mitt livskaos är absolut det bästa tänkbara just nu. Det innebär filmtittande, avkoppling och kvalitetssömn. Bortsett ifrån att jag inte alls kunde somna igår kväll då, men det berodde på överaktivitet i huvudet. Låg och tänkte på en massa saker - för mig, det vanliga: barn, bebisar, skrik, tjock mage, bli mamma, barnvagn, få klartecken, låga fa värden, bra kost, välmående, illamående = allt verkligen. Som rör barn då. Min kropp bara skriker efter en unge och jag kan inte hjälpa den att få som den vill, ännu. Jävla skit.

Glad är jag ändå, har nämligen märkt att sedan jag började gå varje dag och även springa (som jag tog mig för att göra i helgen) så har min migrän bara försvunnit. Peppar, peppar - jag hoppas och tror att det har med all min aktivitet att göra. Bra motion, relativt bra kost, generellt välmående och bara.. Bra grejer helt enkelt..

Mitt fa intag har de senaste dagarna legat på:

Torsdag: 391,66 mg fa

Fredag: 474,76 mg fa (74,76 mg för mycket enligt mig själv men fortf under 500 som dietisten sagt)

Lördag: 361,8 mg fa (riktigt lite faktiskt..)

Söndag: 344,83 mg fa (ännu lägre, helt otroligt lågt..)

Jag ligger bra till tycker både jag och min dietist. Från början var det sagt att jag skulle hålla mig på 550 men jag kände själv att jag kunde dra ner så då blev 500 min gräns, och sen 400. Känns som att om jag kan hålla mig under 400 mg fa per dag nu, så ska jag inte ha några problem med att gå lägre sen, om det behövs..

En fråga till er som läser bloggen, svara gärna i kommentarsfältet:

- Hur hittade ni bloggen?

Tacksam för alla svar jag får!

Nu ska jag sätta mig och fundera över varierande maträtter då jag fick frågan från en läsare i förra inlägget.

Uppdaterar senare!

/ Micha

RSS 2.0